Samle dine smålån og kreditter

Ofte er det praktisk å ordne små innkjøp med kredittkort eller smålån. Men denne typen finansiering er kostbar. Flere tilbydere ønsker at du samler disse smålånene og kredittene i et forbrukslån. Et forbrukslån med gode betingelser er en bedre løsning enn å fortsette å betale på dyre kredittkort og smålån.

Samle smålån og kredittkort

Flere smålån og kredittkort kan være en kostbar affære om man ikke betaler dem ut når man mottar første faktura. Rentene kan være opp imot 25% per år. Om vi bruker lang tid på å betale ned et kredittkort er dette et meget kostbart lån. Da er det lurt å vurdere et forbrukslån med gode betingelser for å samle smålån og kredittkort. På denne måten kan du spare mye i forhold til de dyre rentene du har i dag. De fleste tilbydere av forbrukslån ønsker kunder som vil refinansiere sine dyre smålån. Det er lurt å sjekke forskjellige tilbydere for å finne det beste tilbudet for å få en så god avtale som mulig.

Forbrukslån til refinansiering

Refinansiering av gjeld

Forbrukslån til refinansiering er veldig praktisk når du har opparbeidet en del utgifter på kredittkort og smålån. Du bør da søke om refinansiering av gjeld og smålån og få bedre betingelser. Da kan dere i stedet bruke pengene som dere ville betalt til kredittkortselskapet på en bedre middag på en restaurant og fortsatt få akkurat samme fordelen ved å samle all gjeld på ett sted. Om du ønsker å kjøpe hus eller ny bil, vil en bank også være mer positiv om du har et forbrukslån enn om du har flere smålån og kredittkort. Har man mange kredittkort som alle er opplånt, er ikke dette hva en bank ønsker å se når man vurderer å søke huslån. Bankene har regler som ikke åpner for å ta inn nye kunder med mye kredittkortgjeld. Det er mye mer praktisk at lånet er i form av et forbrukslån.

Spare kostnader for smålån

Refinansiering ved hjelp av et forbrukslån hjelper oss å spare kostnader for smålån og å betale unødvendige høye renter. I tillegg kan vi få redusert de månedlige fakturaene til en i stedet for en for hvert kort og lån. Vi oppnår flere andre fordeler. Vi kan også få en bedre oversikt over lånet vårt ved hjelp av nettbankløsninger som flere av tilbyderne av forbrukslån tilbyr oss. Med nettbankløsning kan vi ta ut tilgjengelig beløp rett til konto om vi ønsker å utvide lånebeløpet innenfor rammen vi er blitt tildelt. Dette er en av tingene vi kan vurdere når vi velger hvem vi vil benytte for lånet. I tillegg bør vi vurdere renter og hvilke gebyrer som trekkes ved etablering av lånet og på hver faktura.

Fordeler med forbrukslån

Det er flere fordeler med forbrukslån fremfor bruk av kredittkort når vi ønsker å finansiere et oppussingsprosjekt på huset eller en ny tilhenger til bilen. Det er enkelt å dra kredittkortet for å raskt betale for tilhengeren, men prisen er oftest lavere for forbrukslånet enn den er for kredittkortet. Vi har også flere fordeler med et forbrukslån. Ofte kan vi få tilgang på lånet med nettbank og ha full kontroll over nedbetalingen til enhver tid. Det er definitivt en stor fordel å kun motta en faktura i stedet for flere kredittkortregninger. Med en faktura i stedet for flere vil du også spare fakturagebyrer som flere kredittkortselskaper legger til regningen hver måned.

Det er mange penger å spare på å refinansiere dine smålån og kreditter med et forbrukslån. På denne måten kan du få alt på en faktura og en mye bedre pris enn du kan få på kredittkort og smålån.

Kilde til dette innlegget: DN.no