Slik fungerer egentlig fettsuging på kroppen

Overvekt er et reelt problem i de fleste vestlige land. Kombinasjonen av kroppspress og tilgang til mye god mat er blitt et problem for mange mennesker. Noen vet simpelthen ikke når de skal si nei, mens andre også sliter med arvelige sykdommer. Uansett veien dit, så er overvekt blitt et reelt problem.

Fettsuging er en av disiplinene som er kommet på markedet for å takle dette problemet. Faktisk har denne disiplinen vært med oss siden 70-tallet, slik at dette er en ganske så utviklet disiplin som vi faktisk vet ganske så mye om. Mange har nok et negativt forhold til fettsuging allikevel.

Enkelte vil nok mene blant annet at fettsuging er ”juksing” i henhold til vekttap, men dette er faktisk ikke sant. Som oftest inngås fettsuging som et kirurgisk inngrep av leger, da pasienten ikke klarer å fjerne enkelte fettansamlinger gjennom trening og kosthold. Dermed må det ekstra krefter til.

Fettsuging blir dermed et ganske så normalt alternativ, siden det hverken er farlig eller bringer med seg noen andre bivirkninger enn mindre smerter. Fett på lår, mage, rumpeballer, og mange andre kroppsdeler kan fjernes gjennom fettsuging. Men hvordan virker egentlig denne prosessen?

Prosessen bak fettsuging

Fettsuging regnes som et kirurgisk inngrep, og dette er dermed ett av de aller mest populære av denne typen. Før du kan gjennomgå en operasjon derimot, så vil du gå gjennom en konsultasjon med en lege. Er du for eksempel tynn og sliter med kroppspress, så kan en lege velge å avslå din forespørsel.

Når du er klar for en operasjon, så vil legen først merke der snittene skal være med en enkel tusj. Deretter, når operasjonen er i gang, så vil legen gå inn og lage et snitt i din mage for eksempel. Her vil en såkalt kanyle, som i grunn bare er en slange, sakte men sikkert føres inn i snittet.

Målet er at denne slangen skal nå inn til fettansamlingene, slik at fettet som befinner seg her inne kan suges ut. Det vil si, kun deler av dette fettet skal suges ut, da for mye fett sugd ut vil bety store komplikasjoner for justeringer i fremtiden – det er nemlig rimelig enkelt å suge ut fett, men å skyte inn er ikke like enkelt!

Selve operasjonen i seg selv kan ta alt fra 1 til 5 timer. Dette avhenger av hvor mye pasienten ønsker å gjennomføre. Skal en for eksempel bare suge på magen, så tar dette naturligvis mye mindre tid enn om lår, rumpa, og midjen også skal inkluderes i operasjonen. Mange velger dog separate operasjoner i slike tilfeller.

Derfor lønner det seg

Spørsmålet om det vil lønne seg med kirurgi dukker utelukkende alltid opp. Det er simpelthen fordi det er et godt spørsmål. Fettsuging bringer med seg et par bivirkninger, og det koster tross alt penger. Derfor er det viktig å avgjøre hvorvidt dette er en operasjon som er verdt det fra mange vinkler.

Det beste argumentet her er utvilsomt at en vil få bedre selvtillit av de nye formene en nå vil ha. En har kanskje aldri sett seg selv så tynn som etter en fettsuging, og spesielt når resultatene vil vise seg noen måneder senere, så vil en nok se seg selv tilbake og tenke at dette var verdt det.

Bivirkningene er derimot viktige å vurdere for de som ønsker å gjennomgå fettsuging. Blant annet vil du sitte igjen med blåmerker og hevelser, der inngrepsstedene nok vil være såre i hvert fall en ukes tid. Blåmerkene varer som oftest i rundt 10 dager, mens hevelsene faktisk kan bli vedvarende i opptil 8 uker.

For en som dog har mål om å gå ned mye i vekt, så er det nok viktigere at han får det til, enn at kroppen føles helt optimal med en gang. Uten fettsuging finnes det nemlig enkelte fettansamlinger som det skal mye til for å få ut med trening, og dermed kan faktisk fettsuging ende opp med å bli det eneste alternativet i en slik situasjon.

Unngå raske tilbakefall

Det er ufattelig viktig at du ikke bare vurderer bivirkningene av fettsuging, men at du også forbereder deg på å endre din livsstil. For selv om du nå kommer til å se mer sprek ut, og selv om du sikkert har gått ned mye i vekt siden du begynte med å prøve å få et sunnere liv, så var du i den usunne sonen av en grunn.

Å unngå raske tilbakefall er viktig i mange prosesser av livet, men spesielt ved din helse er dette viktig. Det kan være vanskelig å gå ned såpass mye i vekt som du vil gjøre etter hard trening og attpåtil fettsuging. Vær derfor forberedt på denne mentale biten, slik at du kan unngå raske tilbakefall.

Snakk for eksempel med din lege om hvordan fettsuging kan påvirke deg mentalt i tillegg til de ofte nevnte fysiske effektene. Du kan få en fantastisk bedring i selvtilliten, men også en liten knekk her og der. Sørg for at når du gjennomgår din fettsuging, så er det med et smil om munnen når dagen er omme!

Lev et lykkeligere liv!

Når vi som prøver å gå ned mye i vekt møter veggen fordi enkelte fettansamlinger simpelthen ikke vil gå vekk fra oss, så trenger vi å gjennomgå fettsuging. Dette er en ufarlig prosess der fettet rett og slett suges rett ut av fettlagrene våre. Merk derimot at bivirkninger vil oppstå.

For eksempel vil du få blåmerker, være sår, og se hevelser. Hevelsene kan vare i flere uker, men for de fleste er dette mer enn verdt det. For å få drømmekroppen må en tross alt over noen hindre innimellom. Og for å leve et lykkeligere liv, så kan fettsuging være effektivt.

En blir nemlig rett og slett bare mer selvsikker og smiler en god del mer når en føler seg sunn og tynn. Vær derimot sikker på at du kombinerer gode vaner, da i henhold til trening og mat. Så sant det er på plass, så kan du lete etter en lege for fettsuging i dag!