Få en ny fiskerestaurant opplevelse i Oslo

Det er mange ting vi nordmenn er stolte av. Marit Bjørgen, Ole Gunnar Solskjær, Magnus Carlsen, fiskeboller, Holmenkollen, lusekofter og ideen om å gå veldig fort på snø med to brede pinner limet på beina.

Fiskerestaurant i Oslo

Det er som regel ikke så mange andre i denne verden (utenfor våre landegrenser) som kjenner til de tingene vi liker å være stolte av, men det bryr vi oss ikke om i det hele tatt. Vi er et lite land, men vi har mye å være glad i.

Den ovennevnte listen mangler en ting som nordmenn ofte setter først (eller sist, avhengig av hvem du spør) på denne listen og den “tingen”, er utvilsomt hovedstaden Oslo. Alle har sitt eget forhold til Oslo. For noen er Oslo vakre parker, varmt vær og operahuset, for andre er det 10 timer med tog etterfulgt av bråk på Oslo S, konstant snøvær og kulde.

Men det er ikke til å komme unna at Oslo er vår hovedstad. Det er Norges eneste storby og vi er stolte over dette. Oslo har også det beste utelivet og restaurant tilbudet man finner i Norge (noen vil kanskje si i hele Norden), et tilbud som etter hvert bare blir mer og mer spennende.

En liten bit av Norge

Så langt vi kommer i øst uten å forlate våre landegrenser, der finner vi Oslo. Klemt inntil Sverige, med en bukt i sør. Her kommer havet inn og gjør Oslo til en storby, samtidig som naturen er like utenfor døra. Dette er utvilsomt med på å gjøre Oslo til en by litt utenom det vanlige.

Fiskerestaurant

Det er også viktig å huske på at selv om Oslo er landets største by, så er det her snakk om den største byen i et veldig lite land. Vi er ikke mer enn litt over 5 millioner mennesker, noe som ikke kan måle seg med andre land på vår størrelse. Et eksempel på dette er Japan.

Vi er litt større enn Japan i areal, men vi har ikke mer enn 5 millioner innbyggere. Japan har over 120 millioner. Dette betyr at den knappen millionen man finner i Oslo (dersom man er ekstremt generøs med sine målinger) representerer en femte del av vårt land. Oslo er også det stedet med klart mest turisme, noe som betyr at et godt tilbud i Oslo er viktig.

Å være et lite land virker kanskje ikke relevant ovenfor restauranter og uteliv, men det er ikke til å komme unna at Norge og Oslo ikke alltid har vært verdens mest besøkte sted. Dette har endret seg. Norges økonomiske utvikling og tilknytning til andre land har gjort at Oslo har blitt et sted hvor kulturer og kokkestiler møtes.

En ny kulinarisk hverdag

I dag finner vi nesten like mange japanske godbiter i Oslo som vi gjør norske. Det moderne samfunn har ført til at Oslo er et sted hvor kulturer og smaker møtes, noe som resulterer i et fantastisk variert og spennende tilbud blant byens fiskerestauranter i Oslo.

Fiskerestauranter med Laks i Oslo

Mange tenker først og fremst på fiskeboller, fiskekaker og kokt torsk når det kommer til fiskerestauranter i Oslo, men sannheten er at selv om dette på mange måter er vår stolte tradisjon, så er tilbudet i dag veldig annerledes. Dette betyr ikke at vi ikke finner norske klassikere i norske restauranter, det betyr bare at vi finner mye mer om vi ønsker det.

I dag er Oslo hjem til flere restauranter som henter inspirasjon fra hele verden over. I dag finner vi sushi restauranter på høyde med det beste i Japan, vi finner food trucks som serverer lakse burrito fra Guadalajara midt på Karl Johan.

Det å besøke Oslo i 2019 er ikke i nærheten av å gi deg samme opplevelse som du hadde fått dersom du besøkte byen i 1999. Dette er litt trist for noen, men sannheten er at livet alltid går videre, ting endrer seg hele tiden. Fiskesuppe og fiskeboller er flott det, men det finnes så mye mer der ute.

En moderne hovedstad

Nå kan du dra til Oslo og fort tenke du har endt opp på en annen planet. Du skal ikke gå langt før du får tilbud om alt fra Poke Ball (en Pokemon inspirert skål fylt med salat og sushi i form av rå laks i terninger) til hjemmelaget lakseburger på hjemmelaget burgerbrød. Oslo er i dag en gryte hvor det beste fra en hel kulinarisk verden samles i en fantastisk skål.

Dette er for så vidt vel og bra, men dette høres da veldig dyrt ut? Dette er en helt naturlig måte å tenke på når det kommer til Oslo. Vi snakker tross alt om en av Europas (om ikke verdens) dyreste byer.

Laks på restaurant

Ting koster i Oslo, det er det bare ikke til å komme unna, men ting har også endret seg i løpet av de siste årene. Tidligere har god mat vært noe som eksklusivt tilbys i fine og overdådige restauranter med streng kleskode. Dette er ikke tilfellet lenger, noe som ofte betyr like god mat for en billigere penge.

Gatekjøkken stilen er i dag for fullt i live i Oslo. Dette betyr ikke dårligere mat, men det betyr ofte at ting blir billigere. Du trenger ikke lenger nødvendigvis å betale for et flott bord og fantastisk service, du betaler nå bare for utrolig god mat.

En levende by

Dette nye tilbudet i Oslo har utvilsomt endret hverdagsmenyen til oss nordmenn. Det er sant at vi fremdeles er glade i torskekaker og tradisjonell husmannskost, men det er ikke lenger det eneste vi setter på bordet.

Mexicansk-inspirerte lakse burritoer samt sushi så vel laget at det like godt kunne vært servert i Tokyo er dagens hverdagsmat i norske hjem. Det er ikke til å komme unna at maten vår har endret seg, noe vi kan takke Oslo for.

Det som fungerer i Oslo, fungerer nemlig ofte også godt i hjemmet. Et økende tilbud i hovedstaden har vist nordmenn, så vel som turister og reisende, har et stort ønske om å kunne nyte kvalitetsmat daglig.

Det at nordmenn liker denne type mat, gjør at det brede tilbudet i Oslo blir enda bredere. Det er nå viktig å kunne tilby noe til alle som er interessert i god mat, noe som betyr at størrelsen på lommeboken ikke bør være til hindring neste gang du drar på en kulinarisk reise i Oslos gater.