Vinnerne av skrivekonkurransen er kåret!

Bruk skandinavisk! arrangerte i høst en skrivekonkurranse for ungdom. Juryen har nå kåret to vinnere, èn over og én under 19 år.

Vinnerne er:
Dorthea Johansen (17år fra Flatåsen)
Sebastian Holmgård (19 år fra Jakobstad i Finland)

Dorthea og Sebastian vinner hver sin Ipad, og vil få sine bidrag publisert i Magasinet Norden, på www.norden.no, og her på www.brukskandinavisk.no.

Les Eventyret om de tre skandinavene av Dorthea Johansen her.
Les Mångfaldens egenvärde av Sebastian Holmgård her.

Gratulerer!


Takk til juryens medlemmer:
Dan Alexander Andersen, poet og prosjektredaktør i Cappelen Damm
Annette Münch,
forfatter og jobber med redaksjonelle produkter for ungdom
Helene Uri,
språkviter og forfatter

Vi vil også takke alle som sendte inn bidrag til konkurransen.


Juryens begrunnelse:
Dortheas valg av eventyr som sjanger er svært godt gjennomført, og hun har fått med mange gode sjangertrekk. Gjennom sjangervalget referer hun til en felles kulturarv, samtidig som hun trekker frem konkrete eksempler fra de forskjellige skandinaviske språkene. Hun skriver lekent og visuelt, og det er derfor lett å se for seg hendelsene hun beskriver. Samtidig er teksten velstrukturert, og eventyrets moral om det skandinaviske språkfellesskapet kommer tydelig frem.

Sebastians essay er morsomt, velskrevet og godt gjennomført. Han er faktaorientert og leder oss inn i en relevant samtidsdiskusjon. Samtidig klarer han å holde hovedvekten på sitt eget budskap, nemlig gleden over språkforståelse og det mangfoldet og fellesskapet vi finner i de skandinaviske språkene. Fine språklige bilder og morsomme personlige eksempler bidrar til å gjøre dette til en entusiastisk og humoristisk tekst, og gleden over språkkunnskap og språkbruk smitter lett over på leseren.

SKRIVEKONKURRANSE!

Vinn en iPad!

Tema: Skandinavisk språkforståelse blant de unge i dag.

Skriv en tekst (du velger sjanger selv) som omhandler vårt skandinaviske språkfellesskap og den skandinaviske språkforståelsen blant unge i dag.

1278939395_applications-office
Kanskje har du et minne fra en samtale fra Danmarksferien da du var liten? Kanskje du vil diskutere hvorfor vi burde opprettholde og bruke det skandinaviske språkfellesskapet? Kanskje du har lest eller hørt noe på dansk/svensk som gjorde sterkt inntrykk? Kanskje du har en god historie om språklige misforståelser? Skriv i vei og bli med i konkurransen!

Vår jury kårer en vinner under og en vinner over 19 år den 1. desember 2010. Vinnerbidragene blir kommer på trykk i Magasinet Norden og på her på brukskandinavisk.no.

HVORDAN DELTA?

  • Ta utgangspunkt i tema ”skandinavisk språkforståelse”, velg sjanger og skriv en tekst!
  • Teksten bør ikke være lengre enn 1500 ord
  • Send bidraget til brukskandinavisk@norden.no. Merk mailen ”skrivekonkurranse + tittel på bidraget”. Oppgi navn, alder, adresse og telefonnummer i mailen, slik at vi kan kontakte dere angående prisutdelingen.
  • Oppfordre venner og familie til å lage egne bidrag!
  • Frist for innsending: 15. November
  • Aldersgrense for deltakelse: 30 år
  • Vinnerne kåres av en jury og offentliggjøres på nettsiden 1. desember
Vi gjør oppmerksom på at bidraget kan bli noe redigert ved publisering i Magasinet Norden.

[Sleeker_special_clear]